West Ham har förnekat anspråk från London

C finans verkställande, Geraldine Murphy, berättade en informations domstol som en groundshare kan hända ”om lagen samarbeta och Premier League den samarbetar”, under sitt överklagande hörsel mot utlämnande av West Hams hyresavtal på Olympiastadion.
Det förstås att West Ham inte utesluter en markandel men säger att de skulle få det slutliga beslutet om något avtal. Tottenham och Chelsea letar efter tillfälliga hem för när White Hart Lane och Stamford Bridge genomgår ombyggnad. Båda klubbarna försöker dock göra en överenskommelse på Wembley.
En koalition av 14 supporter litar representerades vid domstolen på måndag, med LLDC argumenterar en frihet av begäran om information om West Hams hyresavtal på Olympiastadion bör förkastas, eftersom det billiga fotbollströjor skulle skada framtida kommersiella förhandlingar.
West Ham kommer att flytta in i sin 54 000-kapacitet mark nästa säsong och i september 2015 beställde informationskommissionären sitt hyresavtal att publiceras utan redaktioner. West Hams årliga hyran, som trodde att vara 2,5 miljoner pund, har aldrig bekräftats, medan uppgifter om catering, gästfrihet och namnrättighetsavtal aldrig har avslöjats.
En tre personer panel under ledning av domstolen domaren Melanie Carter hörde argument från Murphy till varför hyresuppgifter bör förbli privat. Hon hävdade att det skulle påverka kommersiella förhandlingar och i sista hand drabbar skattebetalaren negativt.
West Ham, som inte var representerad vid tribunalen mellan LLDC och informationskommissionären, har kommit överens om ett 99-årigt leasingavtal och betalat 15 miljoner pund till de konverteringskostnader på 272 miljoner pund som behövs för att omvandla arenan till en tvålriktad plats för fotboll och friidrott.